Karamelliserad rödspätta med potatis- och mandelragu

4

Du behöver

  • 8 rödspättafiléer
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • vitkål
  • 1 msk olivolja
  • dill till garnering

Potatis- och mandelragu:

  • 1 dl skållad mandel, hackad
  • 2 dl buljong, t ex fisk, skaldjur
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk grädde
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 6 mandelpotatisar, kokta och skivade
  • 1 dl kokt ris
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Karamelliserad rödspätta:
  2. Blanda honung och soja. Marinera fiskfiléerna och några vitkålsblad i honungs- och sojaröran.
  3. Fräs på med olivolja i en panna. Tillsätt rödspättan och kålen. Stek i 4 min (vänd på filéerna), men se upp! Det bränner lätt.
  4. Servera med ragun och dill.
  5. Potatis- och mandelragu:
  6. Häll lite olja i en panna. Fräs på med schalottenlök, vitlök och mandel. Tillsätt buljong, grädde, vin och timjan. Rör om och låt sjuda i 10 min. Tillsätt potatis och ris. Rör om. Avsluta med en klick smör, rör om och dra av från värmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept