Kalkonbröst med majspotatismos

6

Du behöver

  • 2,5 kg kalkonbröst med ben och skinn
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 dl apelsinjuice
  • 0,5 dl matolja
  • 2 kanelstänger, halverade
  • 2 kvistar timjan, grovhackade
  • 2 msk mild chilipulver

Majspotatismos:

  • 1 liten sötpotatis skalad och i bitar
  • 2 bakpotatisar skalad och i bitar
  • 6 majskolvar, ansade
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk kryddsmör eller osaltat smör
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg sötpotatisen och bakpotatisen i en stor kastrull, salta och koka under lock i ca 30 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Tillsätt majsen 5 minuter innan potatisen är klar.
  2. Häll av vattnet och lägg potatisen i en stor skål och mosa potatisen med en gaffel.
  3. Blanda kokosmjölk, hönsbuljong, olivolja och kryddsmöret en liten kastrull och koka upp. Blanda i majskorn och värm försiktigt. Rör till sist försiktigt ner den smaksatta kokosmjölken med majskornen i den mosade potatisen. Tillsatt salt och blanda väl.
  4. Servera med kalkonen uppskivad på ett fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept