Jerkkryddad kyckling med rött ris

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl jerk mix
  • Jerkblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 6 st kryddpepparkorn, krossade
  • 2 kanelstänger, krossade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk timjan, torkad
  • 2 jalapenos, hackade
  • 4 vårlökar, hackade
  • 4 lime, saften
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • Rött ris
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl långkorningt ris
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tomater, grovt tärnade
  • 3 lime, saften
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlökar, hackade
  • 3 dl pumpakött, tärnat
  • 8 dl vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till jerkblandningen. Marinera kycklinglåren i bladningen över natten. Salta och peppra, bryn mörkbruna i stekpanna. Lägg i ugnsfast form. Stek i 200 grader iugn, ca 15 minuter, ta ut och låt vila och servera med rött ris.
  2. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och pumpa. Häll i ris, fräs ett par minuter. Häll på vatten och låt koka. Häll i tomatbitarna när riset är nästan klart. Salta och peppra. Nar riset är klart, smaka av med limesaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept