Hummerrullar med päron och lime

Du behöver

  • det hackade köttet från två normalstora kokta humrar, eller motsvarande mängd krabbkött
  • 2 tomater, skållade, skalade, urkärnade och tärnade
  • 2 tsk miso (japansk sojabönspasta)
  • 1 msk majonnäs
  • saften av två limefrukter
  • soja
  • 2 hackade färska korianderkvistar, eller krasse, basilika
  • 2 mogna, skalade päron
  • peppar från kvarn
  • ev wasabipasta till servering
  • plastfolie, sushimatta

Gör så här

  1. Blanda hummerkött, tomat, miso och majonnäs i en skål. Tillsätt limesaft, lite soja och koriander. Rör om. Peppra lite, men salta inte eftersom sojan och mison redan tillför mycket sälta.
  2. Skär päron i små bitar och rör ned i hummersalladen. Spara ett päron helt om du vill försöka dig på rullarna.
  3. Skiva det resterande päronet så tunt som möjligt. T ex med hjälp av en ”kinesisk mandolin”.
  4. Lägg plastfolie på en "sushimatta" om du har. Lägg päronskivor i en rektangel, 5 x 15 cm, på plastfolien. Fördela 2 msk hummerröra ovanpå och rulla ihop från långsidan, så hårt som möjligt, som en sushirulle.
  5. Låt rullarna vila i plasten i kylskåp i 20 minuter. Skär dem med vass kniv i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på tallrik och servera som förrätt. Gärna med wasabi.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept