Du behöver

  • Till hummerrullarna
  • 2 stora päron
  • 2,5 dl 1-2-3-lag
  • 2 tsk vit miso
  • 1 msk majonnäs
  • 4 msk nypressad saft av lime
  • 0,25 tsk sambal oelek eller 6 droppar tabasco
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 150 g Hummerkött
  • 2 medelstora tomater, skalade, urkärnade och tärnade
  • Till salladsgarnityr
  • 1 msk olivolja
  • saften av 1 lime
  • 2 kvistar färsk mynta, enbart bladen
  • 2 kvistar färsk koriander, enbart bladen
  • 2 kvistar färsk basilika, enbart bladen
  • 1 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 tsk laxrom (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Hummerrullarna. Skiva päronen oskalade med en mandolin. Börja från en sida och skär lövtunna skivor i hela päronets längd, ända in till kärnhuset.Vänd päronet och skär skivor från den sidan också. Gör likadantmed det andra päronet. Lägg skivorna i en liten skål och häll på 1-2-3-lagen. Låt skivorna marinera i 20 minuter.
  2. Blanda miso,majonnäs, limesaft, sambal oelek och koriander i en medelstor skål. Lägg i hummerkött och tomater och vänd ner det.
  3. Lägg en bit (cirka 25 cm) plastfolie på arbetsbänken. Placera ut 8 päronskivori två rader mitt på plasten. Låt dem överlappa varandra så att de bildar en rektangel, ungefär 10 x 15 cm. Lägg 2 msk hummerfyllning som en sträng på nedre tredjedelen av rektangeln.Ta hjälp av plasten och rulla ihop päronskivorna så hårt som möjligt runt fyllningen. Det ska bli en fast rulle. Lägg den på en tallrik och gör likadantmed resten av päronskivorna så att du får 4 rullar totalt.Täck över tallriken och ställ den i kylskåp. (Rullarna kan göras upp till 6 timmar i förväg.) Använd dem kalla eller låt dem bli knappt rumsvarma innan de serveras.
  4. Gör salladsgarnityret precis före serveringen. Vispa olivoljan med limesaft i en liten skål. Rör ner örtkryddor och vitlök.
  5. Skär varje hummerrulle i 2 eller 3 bitar. Fördela dem på portionstallrikar och lägg lite sallad intill. Garnera med rom (om så önskas) och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept