Halv special med potatispuré

Du behöver

Korv

  • 4 st Thüringer bratwurst
  • 4 st brioche bröd eller korv bröd

Potatispuré

  • 800 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 1,5 dl smör, varm
  • 1 dl grädde, varm
  • Salt
  • Vitpeppar

Ugnstorkade tomater

  • 2 st plommont tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar

Hummeraioli

  • 2 st äggula
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 msk reducerad hummerfond
  • 1 st vitlök, pressad
  • salt
  • Vitpeppar
  • 0,5 st hummer

Rostad schalottenlök

  • 1 ts schalottenlök, tunt skivad
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Salt
  • 4 dl matolja

Gör så här

  1. Korv
    Stek korven i en lätt oljad stekpanna.
  2. Potatispuré
    Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av.
  4. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av.
  5. Mosa potatisen med hjälp av en ballongvisp.
  6. Blanda ner smör, mjölk, grädde.
  7. Rör till ett slätt mos.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Ugnstorkade tomater
    Värm ugnen till 80 grader.
  10. Dela tomaterna i 4 och ta ut kärnhuset.
  11. Lägg dem i en bunke och dra bladen på timjan över tomaterna.
  12. Salta och peppra och blanda med olivoljan.
  13. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  14. Sätt in ugnen i 3–6 timmar, beroende hur torkade ni vill ha dem.
  15. Hummeraiolli
    Koka upp en kastrull rikligt med saltat vatten.
  16. Lägg i hummer koka i 6 minuter.
  17. Lägg i hummer koka i 6 minuter.
  18. Kyl ner den snabbt i isvatten.
  19. Skiva hummern i tunna skivor.
  20. Rostad schalottenlök
    Blanda vetemjölet och majsstärkelsen, vänd de skivade lökringarna i mixen.
  21. Lägg i ringarna i den varma oljan och fritera tills de är gyllenbruna. Salta
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept