Gnocchi med tomatsås

4

Du behöver

  • 20 st körsbärstomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk socker
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  • 4 st tomater (grovt hackade)
  • 2 st kryddiga korvar, typ chorizo, fint tärnade
  • 2 kvistar basilika (nerskurna)
  • 2 kvistar persilja (nerskurna)
  • 1 st jalapeno (urkärnad och fint hackad)
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kg varm potatis, skalad och kokad
  • 3 äggulor
  • 7 msk riven parmesanost, varav 2 till garnering
  • 7 vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • Saltat vatten att koka i

Gör så här

  1. Rosta körsbärstomaterna i 150 grader i ugnen tillsammans med vitlök, olivolja, socker, salt, peppar och basilika i ca. 30 minuter.
  2. Fräs chorizo, vitlök, jalapeno i olivolja. När den mjuknat, häll i hackad tomat och eventuellt socker. Koka mjukt och smaka av med salt och peppar. Vänd I hälften av de rostade körsbärstomaterna, basilika och persilja. Servera med gnocchi, toppa med resterande körsbärstomater.
  3. Pressa den varma kokta potatisen och vänd den i gulor och vetemjöl, 1 dl i taget. (Arbeta inte potatisen för mycket för då blir gnocchin för seg). Vänd i 5 msk parmesan, olivolja och salt. Vila degen täckt med handduk 10-15 minuter.
  4. Pressa den varma kokta potatisen och vänd den i gulor och vetemjöl, 1 dl i taget. (Arbeta inte potatisen för mycket för då blir gnocchin för seg). Vänd i 5 msk parmesan, olivolja och salt. Vila degen täckt med handduk 10-15 minuter.
  5. Rulla ut på väl mjölad bänk i långa stänger, skär i 1 1/2 x 1 1/2 cm tjocka rullar.
  6. Koka dem i väl saltat vatten, tills de flyter upp till ytan ca. 2 min. Häll av och smaksätt med salt och peppar och lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept