Friterad sparris med saffranaioli

4

Du behöver

  • 16 st skalade gröna sparrisar
  • 5 dl tempuramjöl (eller 3 dl majsmjöl, 2 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver)
  • 3 st isbitar
  • 5 deciliter vatten
  • olja till fritering
  • salt och peppar
  • Saffranaioli
  • 1 potatis, skalad och tärnad
  • 1 msk lättrostade mandlar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 äggulor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl matolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk ljus senap
  • 2 msk sherryvinäger
  • 3 dl ljummet vatten

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vatten till en lätt smet. Tillsätt några isbitar.
  2. Spara 1 dl mjöl till panering. Kyl i ca 20 minuter.
  3. Vänd sparrisen i mjölet. Doppa den sedan i smeten, skaka av och lägg dem i frityroljan en och en. Fritera till gyllenbruna och smaka av med salt.
  4. Koka potatis, vitlök, och saffran i vatten med locket på glänt. Koka tills det är mjukt. När potatisen är klar, låt svalna i vätskan. Mixa potatisblandningen, nötter, äggulor, senap och droppa
  5. I oljorna. Smaka av med sherryvinäger, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept