Fisk- och skaldjurspannkaka

4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 4 dl blandade fisk- och skaldjursbitar
  • t ex ostron, räkor, röding
  • 8 st vårlökar, skurna 5 cm långa bitar
  • Vitlök- och sesamdressing
  • 3 msk japansk soja
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk vitlök, fint hackad
  • 1 tsk svarta och vita sesamfrön, rostade
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk saft av lime

Gör så här

  1. Blanda mjöl och ägg och vispa i vatten och olja till en klumpfri smet. Hetta upp en stekpanna med lite olja, täck botten med smet, lägg i 2 vårlökar och 1/4 av fisk- och skaldjursmixen till varje pannkaka.
  2. Servera med soja och färsk lime eller vitlök- och sesamdressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept