Doro Wet – etiopisk kycklinggryta

8

Du behöver

  • 4 hackade schalottenlökar
  • 300 g Qibe (etiopiskt kryddsmör)
  • 6 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 kycklinglår
  • 4 kycklingbröst
  • 0,5 dl Berbere
  • 1 l kycklingbuljong
  • saften av 2 limefrukter
  • 1 dl rött vin
  • 4 hårdkokta, skalade ägg
  • salt efter smak

Gör så här

  1. Marinera kycklingbitarna i vatten, citron och lite salt.
  2. Fräs lök i Qibe-smör utan att det tar färg. Tillsätt lite vatten och puttra på låg värme i 20 min i en stor gryta.
  3. Lägg i kycklinglåren och nejlikor och låt koka med i 10 min på låg värme. Lägg i kycklingbrösten.
  4. Häll i kycklingbuljongen och Berbere och låt småkoka 45 min på låg värme. Häll i vin och limesaft och låt småkoka ytterligare 45 min. Låt de hela äggen vara med de sista 5 min och bli genomvarma.
  5. Smaka av med salt.
  6. Servera på Injera-bröd med keso och linser.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept