Currymarinerad duva med päron- och mandelpotatisrisotto

4

Du behöver

  • 4 duvor, styckade i bröst och lår, alt ripa, morkulla, anka
  • 4 msk curry
  • 2 dl rapsolja

Päron- och mandelpotatisrisotto:

  • knappt 5 dl rapsolja
  • 2,5 dl skalad och tärnad mandelpotatis
  • lite smör till stekning
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 päron, skalade, urkärnade och tärnade
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk smör
  • hackade blad av 2 dragonkvistar
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk portvin
  • 1,5 dl lättvispad grädde
  • salt och nymalen peppar efter smak

Gör så här

  1. Duva:
  2. Rosta curryn någon minut i torr het stekpanna. Blanda curryn med oljan. Marinera duvköttet i curryoljan över natten.
  3. Ta upp köttet ur marinaden. Stek låren 3 minuter på var sida på låg värme. Låt dem ligga kvar i stekpannan. Lägg i brösten och stek dem 4 minuter på skinnsidan och 2 minuter på köttsidan. Ta upp köttet ur pannan och låt det vila i 3 minuter.
  4. Päron- och mandelpotatisrisotto:
  5. Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera potatisen gyllenbrun och lyft upp den och låt den rinna av på hushållspapper.
  6. Fräs schalottenlöken några minuter i lite smör, tillsätt päron, potatis och buljong.
  7. Tillsätt dragon, ost, smör och portvin.
  8. Avsluta med att röra ned grädde och smaka av med salt och peppar.
  9. Fördela “risotton” på fyra tallrikar och lägg två bröst och två lår ovanpå på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept