Crabcakes med jordnötssås

Du behöver

  • 500 gram färskt krabbkött
  • 4 potatisar, delade i 4 delar
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk senap
  • 2 tsk, mynta, hackad
  • 2 tsk färsk koriander, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk mild chillipulver
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk majsenamjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 3 lime, delade i 4 delar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i vatten. Tillsätt vitlök och låt sjuda i 15 minuter. Sila bort vätskan och mosa med en gaffet. Låt svalna.
  2. Blanda chillipulver, salt, koriander och mynta i en skål. Tillsätt senap, svartpeppar, majonnäs, potatis och krabbkött och blanda väl. Gör krabbkakorna 5 cm runda och 1,5 cm tjocka.
  3. Blanda majsenamjöl och ströbröd och vänd krappkakorna i blandningen. Värm olivolja i stekpanna och stek krabbkakorna i 3 minuter på vardera sida.
  4. Servera med jordnötssås och limeklyftor
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept