Carpaccio på oxfile med senapsvinaigrette och sparris

Du behöver

  • 250 g oxfilé, mittbit
  • 8 st gröna sparrisar, kokade
  • 4 st inlagda kronärtsskockor
  • 0,5 dl fint skuren rödlök
  • 1 knippe ruccolasallad
  • 8 st kaprisbär (stora)
  • 1 dl tunt skivad parmesan

senapsdressing:

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 finhackad klyfta vitlök
  • 1 dl matolja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa oxfilén, rulla den hårt i plastfilm till en tjock rulle. Låt ligga i frysen över natten. Tag ut dagen efter och låt tina lätt. Skär i tunna skivor och lägg om lott på tallriken i önskat mönster.
  2. Vispa ihop ägg, vitlök, senap, vinäger. Häll försiktigt i oljan under kraftig vispning. Späd med vatten för önskad konsitens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär sparrisen i fina bitar. Skölj salladen noga. Salta och peppra oxfién på tallriken. Ringla sås över. Skär kronärtskockor och kaprisbär i kvartar, placera tillsammans med övriga ingredienser ovanpå köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept