Bakpotatis med räksallad och gurksambal

Du behöver

  • 16 mandelpotatisar (medelstora)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Räksallad

  • 5 tigeräkor (råa, fint hackade)
  • 2 schalottenlökar (fint strimlade)
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 tsk tandoori krydda
  • 1 msk svensk senap
  • salt och peppar
  • Gurksambal
  • 1 gurka (strimlad)
  • 1 gul lök (tunnt skivad)
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 tsk socker
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 spansk peppar
  • 1 bit ingefära (skalad och skivad)
  • 3 lime, saften
  • 3 msk gräslök (finskuren)

Gör så här

  1. Vänd potatisen i lite olivolja, salt och peppar. Baka i ugn tills de är mjuka. Skär av ett "lock" pa längden. Gröp ur hälften av potatisen och blanda det med räkor, chili, shalottenlök, tandoori, vitlök, senap, salt och peppar
  2. Fyll potatisarna rågade och baka av i ugnen tills räkorna är genomkokta (ca. 5-10 min beroende på storlek)
  3. Gurksambal:
  4. Blanda allt. Lat stå och marinera i ca en timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept