Ankvingar med barbecuesås

4

Du behöver

  • 16 ankvingar, alt vingar av kalkon/kyckling eller 8 kycklinglår
  • 2 liter vatten

Sås:

  • 1 rödlök, finhackad
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 2 dl tomatjuice/ketchup
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 kvistar färsk timjan, alt 1 krm torkad
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Dela ankvingarna i 3 delar, efter benen.
  2. Lägg ankvingarna i en kastrull med vatten. Låt koka upp.
  3. Häll lite av olivoljan i en gryta. Ta upp vingarna och fräs dem snabbt i oljan. Sänk värmen och tillsätt ketchup, resten av olivoljan, peppar, salt, rödlök, timjan och vitlök. Lägg gärna i hela kvistar timjan eftersom det är lätt att plocka bort dem innan servering. Låt koka några minuter.
  4. Tillsätt tabasco och apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt vingarna koka i såsen minst 45 min på låg värme. Men gärna upp till 2-3 timmar. Ju längre desto mörare och smakrikare kött.
  6. Rör om försiktigt då och då så att ingenting fastnar i botten.
  7. Servera med en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept