Ankleversoppa

4

Du behöver

  • 70 g anklever eller kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 dl portvin
  • salt och peppar efter smak
  • serveringsskålar

Gör så här

  1. Fräs levern i smöret på hög värme 30 sekunder på varje sida i en kastrull.
  2. Sänk till medelvärme och tillsätt löken. Löken ska inte ta färg. Tillsätt buljong, äppeljuice och portvin. Salta och peppra. Rör om och låt koka upp. Drag kastrullen från värmen.
  3. Mixa soppan med en stavmixer och servera. Eller ta upp levern, mixa soppan i en mixer, sila och lägg tillbaka levern i små bitar.
  4. Häll upp i portionsskålar och servera genast tillsammans med bröd och chutney.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept