Älgfärsbiffar med lökstekta kantareller

Du behöver

Älgfärsbiffar

  • 400 g älgfärs
  • 100 g malet sidfläsk
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Lökstekta kantareller

  • 250 g putsade kantareller, i bitar
  • 2 msk smör
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Älgfärsbiffar: Blötlägg ströbröd i mjölk
  2. Fräs löken mjuk i smör, låt svalna.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och löken. Tillsätt grädde, ägg och kryddor
  4. Forma 10-12 biffar. Stek i smör på medelvärme. Servera med lökstekta kantareller.
  5. Smörstekta kantareller: Fräs kantareller i smör och vänd ner lök och vitlök. Stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept