Fänkålsmusselsoppa med sockersaltad kummel, sallad på fänkål och örter

4

Du behöver

  • 0,5 kg blåmusslor
  • 3 st fänkål
  • 2 st schalottenlök
  • 1 st vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 220 g kummelfilé
  • 1 st citron
  • 100 g blandade örter
  • 1 msk rapsolja ”skånsk”
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • flingsalt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kummeln i portionsbit, blanda med socker och salt.
  2. Hacka 2 st fänkål och schalottenlöken, sautera i smör tills de blir mjuka. Lägg i de tvättade musslorna slå på vinet och buljongen, täck med lock. Låt de koka tills musslorna öppnat sig. Lyft musslorna, ta bort de som ej har öppnat sig.
  3. Plocka ur musslorna. Släng de som eventuellt öppnat sig.
  4. Tillsätt grädden och koka ihop. Sila, smaka av med salt och peppar. Mixa. Skiva fänkålen tunt och vänd med rapsoljan, pressad citron, cest, örter och salt, blanda musslorna i salladen.
  5. Torka bort överflödigt socker och salt från fisken och halstra på skinnsidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept