New York-style guacamoletartar

New York-style guacamoletartar
Foto: TV4

Serveras med färsk korrianderolja och ekologiska nachochips.

Dryck
Hilltop Gewurztraminer/Sauvignon Blanc (5332)
Med tanke på koriandern och den kryddhetta som finns i guacamolen så behövs en liten fruktsötma i vinet samt en del syra som kan balansera upp syran.

Marcus från stockholm lagade även

Spansk het linsgryta med chorizo


Chokladmousse



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st avokado, mogna
  • 1,5 st kvisttomat, mogen
  • 0,5 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk tabasco
  • 3 krukor koriander, finhackad
  • 1 st shalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 1 st citron
  • 1 msk crème fraiche
  • citronsaft
  • havssalt och nymald svartpeppar
  • 125 g ekologiska nachochips

Gör så här

  1. Hacka avokado och tomat i små tärningar.
  2. Tillsätt pressad vitlök och finhackad shalottenlök.
  3. Tillsätt hälften av den finhackade koriandern.
  4. Tillsätt olivoja, tabasco, en halv pressad citron, crème fraiche och kryddor.
  5. Rör tills röran blir lagom fast med gaffel.
  6. Lägg röran i en rund form ca 7 cm i diameter och bygg en tartar till varje person.
  7. Korianderolja
    Häll i bunke: olja, salt, peppar, citronsaft samt andra hälften av den finhackade koriandern.
  8. Mixa med stavmixer.
  9. Garnera tartarerna med dressingen.
  10. Servera med ekologiska nachochips. Vitt vin är gott att dricka till - eller varför inte en cosmopolitan!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept