Ekologisk gazpacho

Ekologisk gazpacho
Foto: TV4

Du behöver

Gazpacho

  • 500 g ekologiska tomater
  • 0,5 st ekologisk gurka
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st king solo vitlök, hackad
  • 3 st ekologiska paprikor
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 20 cl grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikakrydda
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 4-6 droppar tabasco
  • 6 droppar worcestershiresås
  • salt

Ceviche

  • 3 st frysta pilgrimsmusslor
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,25 st gurka
  • 0,5 st mango
  • 1 st avokado
  • 1 st salladslök
  • 0,5 st röd lök
  • 1 st tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Limelag

  • 0,2 dl pressad lime
  • 0,5 st vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 st chili, finhackad
  • 0,5 msk koriander, hackad

Gör så här

  1. Gazpacho
    Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  2. Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  3. Mixa resterande grönsakerna och tillsätt sedan vinäger, olivolja och grönsaksbuljong.
  4. Smaka av med kryddorna, tabascon, worcestersåsen och salt.
  5. Häll upp soppan i glas och garnera med räkor och kräftstjärtar, toppa soppan med grönsakerna och färsk timjan.
  6. Ceviche
    Salta pilgrimsmusslorna och halstra dem i olivolja i en panna, låt de svalna och tärna dem fint.
  7. Skala räkorna och strimla salladslöken och rödlöken.
  8. Tärna gurka, mango och avokado fint.
  9. Skålla, skala, kärna ur och strimla tomaterna.
  10. Blanda lagen och vänd ner skaldjuren och grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  11. Kyl cevichen minst 1 timme innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept