Chokladmousse med tillbehör

Chokladmousse med tillbehör
Foto: TV4

Chokladmousse som serveras med dulce de leche, passionsfrukt samt rostad sockerkaka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 maj 2012
Visa mer

Du behöver

Chokladmousse

  • 210 g osaltat smör
  • 100 g kakao
  • 165 g mörk choklad
  • 375 g vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g äggula
  • 200 g florsocker
  • 0,5 dl Cointreau

Dulce de leche

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 burk crème fraiche

Sockerkaka

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron, skal
  • smör
  • ströbröd

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Smält smöret och sikta i kakaon och vispa med elvisp till en slät smet.
  2. Tillsätt den hackade chokladen och vispa slät.
  3. Vispa grädden till ett löst skum och sätt in den i kylskåpet.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i chokladsmöret.
  5. Vispa äggulorna och sockret lätt och luftigt.
  6. Häll i likören och chokladsmöret i en tunn stråle medan du rör.
  7. Vänd med en slickpott ned chokladsmeten i den vispade grädden.
  8. Dulce de leche
    Blanda den kondenserade mjölken och crème fraichen och häll i det i en sifon.
  9. Sockerkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret vitt och riktigt pösigt.
  11. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  12. Blanda vetemjölet, bakpulvret och saltet och vänd försiktigt ner det i smeten.
  13. Fyll en smord och bröad form och grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  14. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  15. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept