Friterade potatischips med kantarelldipp

Friterade potatischips med kantarelldipp
Foto: Clarion Hotel Sign
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Friterade potatischips med kantarelldipp

10 ingredienser

Snacks av potatischips med kantarelldipp till 4 personer.

Ingredienser

portioner st
  • 4 tunt skivade matpotatisar, gärna Bintje
  • frityrolja
  • 200 g kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl färskost
  • dill, finhackad och gräslök
  • 0,25 citron, saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Lägg den skivade potatisen i kallt vatten cirka 15 minuter.
  2. Värm friteringsoljan till cirka 160 grader. Låt potatisen rinna av och fritera lite potatis åt gången tills gyllenbrun.
  3. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Salta direkt.
  4. Stek svampen med den hackade löken i lite smör till vätskan från svampen är borta.
  5. Vispa ihop färskosten med kesellan.
  6. Hacka svampen och vänd ner tillsammans med örterna och citronen.
  7. Smaka upp med salt och peppar.