Friterade potatischips med kantarelldipp

Friterade potatischips med kantarelldipp
Foto: Clarion Hotel Sign
4 st

Du behöver

  • 4 st tunt skivade matpotatisar, gärna Bintje
  • Frityrolja
  • 200 g kantareller
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 dl kesella
  • 1 dl Philadelfiaost
  • Finhackad dill och gräslök
  • 0,25 st citron, saft
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg den skivade potatisen i kallt vatten cirka 15 minuter.
  2. Värm friteringsoljan till cirka 160 grader. Låt potatisen rinna av och fritera lite potatis åt gången tills gyllenbrun.
  3. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Salta direkt.
  4. Stek svampen med den hackade löken i lite smör till vätskan från svampen är borta.
  5. Vispa ihop färskosten med kesellan.
  6. Hacka svampen och vänd ner tillsammans med örterna och citronen.
  7. Smaka upp med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept