French toast med rostade äpplen

Från Nyhetsmorgon

French toast med lönnsirap, rostade äpple och valnötter samt vispad grädde.              

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


11 november 2012
Visa mer

Du behöver

  • 8 st tjocka skivor brioche
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl grädde 40%
  • 1 dl mjölk 3%
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk smör, för stekning

Kryddsocker

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma

Karamelliserade äpplen och valnötter

  • 2 st gröna äpplen, skalade och tärnade i 1 cm stora bitar
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 nypa salt
  • 1+1 dl vispgrädde och crème fraiche, till servering

Gör så här

  1. Vispa ihop sirap, ägg, grädde, mjölk och salt. Doppa brödskivorna i blandningen och låt dem rinna av innan de steks på medelhög värme i smör tills de är gyllenbruna.
  2. Vänd skivorna i kryddsockret innan servering.
  3. Karamelliserade äpplen och valnötter
    Börja med att torr-rosta nötterna i en stor stekpanna pa medelhög värme tills de är lätt rostade. 
  4. Lägg i smöret och höj värmen till högsta, lägg i äpplet i pannan när smöret är tyst och rosta tills det har börjat ta färg.
  5. Slå på sirapen och karamellisera tills sirapen har kokat bort. Det ska ta cirka 2 minuter att tillaga äpplet tills det blir mjukt, med fin lätt brynt färg. Servera direkt.
  6. Servera gärna lite nyslagen crème fraiche: 1 dl vispgrädde och 1 dl crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept