Äggröra med vildsvamp

Persiljavänd äggröra med stekt vildsvamp och riven västebottensost.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


11 november 2012

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 50 g smör
  • 5 msk hackad persilja
  • 300 g blandad vild svamp (rensad och nerplockad)
  • Västerbottensost, riven efter smak
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk tryffelolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Stek svampen i en matsked av smöret och vitlöken. Salta och peppra och strö persilja över. 
  2. Rör äggen i en stor bunke över sjudande vatten till de börjar tjockna. Tillsätt resten av smöret, persilja samt salt och peppar.
  3. När äggen har börjat tjockna, ta bort från värmen och rör ner tryffelolja strax innan servering
  4. Lägg äggen i en djup tallrik, toppa av med svampen och riven västebottensost. Servera med krispigt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept