Pistageknyten på yoghurtpulver

4

Du behöver

Glacerade pistagekärnor:

  • 12 st pistagekärnor, rostade utan skal
  • vatten
  • socker

Yoghurtkrokant:

  • 24,5 g fondant
  • 12,5 g glykos
  • 12,5 g isomalt
  • 100 g yoghurtpulver

Gör så här

  1. Glacerade pistagekärnor:
  2. Koka upp socker och vatten. Rör så att sockret löser sig. Rör ner pistagekärnorna. Sänk värmen. Sjud under omrörning tills pistagekärnorna får en sockerglacerad yta. Plocka upp kärnorna en i taget. Lägg dem på silpat eller bakplåtspapper. Låt dem kallna.
  3. Yoghurtkrokant:
  4. Smält samman glykos, fondant och isomalt på medelvarm värme, tills massan håller 160°. Drag bort från värmen. Låt massan svalna till 140°. Rör ner yoghurtpulvret till en jämn massa.
  5. Häll ut att kallna på silpat eller bakplåtspapper. Kör den stelnade massan i höghastighetsmixer till ett pulver. Sikta pulvret tunt över en silpatmatta i fyra små runda plattor. Baka i 175° varm ugn tills pulvret karamelliseras lätt.
  6. Lägg tre sockerglacerade pistagekärnor i mitten på varje platta. Forma till små knyten. Förvara i en burk med tättslutande lock och torrboll.
  7. Presentation:
  8. Strö en rak linje av yoghurtpulver. Ställ pistageknytena på pulverranden.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept