Kryddbrödstaco med bakad anklever

10

Du behöver

Terrine:

  • 500 g anklever
  • salt
  • vitpeppar

Kryddbröd:

  • 100 g pain d´épice
  • 1 dl vatten
  • 60 g socker

Servering:

  • sal de Maldon, gourmetsalt
  • svartpeppar från kvarnen

Gör så här

  1. Terrine:
  2. Låt anklevern stå 1 timme i rumstemperatur. Rensa levern från hinnor i så stora bitar som möjligt. Krydda med salt och peppar. Baka levern till 45 - 50° innertemperatur i en form.
  3. Låt levern svalna till 18°. Skär levern i 4x4 cm stora kuber. Ställ dem i kylen.
  4. Kryddbröd:
  5. Skär brödet i 4x4 cm stora kuber. Frys dem. Skiva dem i 1 mm tunna skivor på maskin.
  6. Koka upp vatten och socker. Ställ lagen att svalna.
  7. Pensla silpat eller bakplåtspapper med sockervattnet. Lägg på brödskivorna med 2 cm lucka. Duscha sockervatten över skivorna. Baka dem i 150° varm ugn 5-6 minuter till knapriga skivor utan att de tar färg.
  8. Servering:
  9. Skär leverkuberna i 5 mm tjocka skivor. Lägg varje leverskiva mellan två brödskivor. Fäst dem så de går att äta som en taco. Krydda med salt och nymalen svartpeppar från kvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept