Coca på boquerones med tomatconfit

4

Du behöver

5-spice olja:

  • 2 msk stjärnanis (malen)
  • 3 msk malda senapsfrön
  • 3 msk rosépeppar (mald)
  • 6 msk vaniljfrön
  • 3 msk sesamfrön (malda)
  • 10 dl majsolja
  • Fyllning:
  • 1 st salladslök
  • 70 g kvisttomater
  • olivolja

Cocadeg:

  • 160 g vetemjöl
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 g jäst
  • 2 krm salt

Servering:

  • 4 st boquerones, sardeller i vinäger
  • finhackad gräslök

Gör så här

  1. 5-spice olja:
  2. Blanda ner alla kryddor och sesamfröna i oljan. Ställ kallt.
  3. Fyllning:
  4. Skala löken. Doppa den hastigt i kokande vatten. Skiva den. Stek löken på svag värme så att den får "lagad" smak. Doppa tomaterna i kokande vatten. Skala dem. Skär dem i klyftor. Tag bort kärnorna. Lägg tomatklyftorna på en plåt. Torka dem 1 timme i 100° varm ugn. Krydda med salt och peppar. Låt tomaterna kallna i en skål. Häll på olivolja så det täcker. Ställ skålen i kylen.
  5. Cocadeg:
  6. Blanda alla ingredienser till en homogen deg. Låt den vila 24 timmar.
  7. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Skär den i fyra rektanglar, 4 x 15 cm stora. Pensla dem med olja. Salta. Baka i 160° varm ugn i 5 minuter.
  8. Servering:
  9. Täck de fyra cocabitarna med ett lager lök, ett lager tomat och en boquerone. Pensla med kryddolja. Strö över fint hackad gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept