Marängsnittar

Marängsnittar
Foto: TV4

Underbart goda snittar, med spröd botten och lite småsegt marängtäcke. Du kan även strö lite rostad mandel över marängen innan du gräddar.

26 januari 2009
Visa mer
50

Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in äggulorna och så mycket vatten att det blir en lagom fast deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 175°. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en kaka som täcker ett bakpapper. Flytta över pappret till en bakplåt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och potatismjöl under fortsatt vispning.
  3. Bred smeten över kakan, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i sneda bitar när den svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept