Marängrulltårta med mandel och färska bär

Marängrulltårta med mandel och färska bär
Foto: TV4

Marängrulltårta med mandel och färska bär

Av: Helene Henderson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

45 m

Superenkel och god marängdessert med grädde, mandel och färska bär.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mandelspån
  • 3 dl grädde, vispad
  • blandade bär (färska)

Gör så här

  1. Vispa vitorna till ett skum. Strila sedan ner sockret och fortsätt att vispa tills sockret löst sig och marängen är hård.
  2. Fördela ut på ett bakplåtspapper till en fyrkant. Strö över mandeln och grädda i 200 grader i 20 minuter eller tills marängen har stelnat. Låt svalna.
  3. Vispa upp grädden med lite strösocker. Blanda i bären. Vänd uppochner ner på marängen. Smeta ut bärgrädden. Rulla ihop och skär sedan skivor.