Marängrulltårta med mandel och färska bär

45 m
6
Marängrulltårta med mandel och färska bär
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Superenkel och god marängdessert med grädde, mandel och färska bär.

7 maj 2015
Visa mer
45 m
6

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl flagad mandel
  • 3 dl vispad grädde
  • blandade färska bär

Gör så här

  1. Vispa vitorna till ett skum. Strila sedan ner sockret och fortsätt att vispa tills sockret löst sig och marängen är hård.
  2. Fördela ut på ett bakplåtspapper till en fyrkant. Strö över mandeln och grädda i 200 grader i 20 minuter eller tills marängen har stelnat. Låt svalna.
  3. Vispa upp grädden med lite strösocker. Blanda i bären. Vänd uppochner ner på marängen. Smeta ut bärgrädden. Rulla ihop och skär sedan skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept