Marängkaka

Marängkaka
Foto: TV4
Jul

Ett krispigt nötmarängtäcke täcker den saftiga chokladkakan.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk mjölk
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl malda hasselnötter
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt gulorna en i sänder. Rör ner de blandade torra ingredienserna varvat med mjölken. Slå smeten i en smord och bröad kakform.
  3. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning.
  4. Vänd ner nötterna och bred marängen över kaksmeten. Grädda i nedre halvan av ugnen 35-40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept