Maränger med nötter och choklad

Maränger med nötter och choklad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Maränger är enkla att göra, och fantastiskt goda! De här har piffats upp med hackade hasselnötter och choklad. Receptet ger 30-35 små maränger.

19 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1 tsk citron
  • 1 dl socker eller råsocker
  • 2 dl florsocker
  • 50 g hasselnötter, rostade skalade och hackade
  • 100 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Sänk hastigheten och tillsätt hälften av sockret.
  3. Öka hastigheten och strö i resten av sockret. Vispa ett par minuter och vänd sedan i florsocker och hasselnötter.
  4. Häll smeten i en spritspåse och spritsa upp toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Baka marängerna i ugn cirka 5 minuter. Sänk sedan till 100 grader och baka ytterligare cirka 1½ timme.
  6. Marängerna ska kännas lätta och släppa ifrån pappret. Då är de färdiga. Låt svalna på galler.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron och doppa bottnen på marängen i chokladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept