Zereshk Polo

Zereshk Polo
Foto: Stefan Hellström
Från Nyhetsmorgon

En vacker rätt som lyser på matbordet. Den gula saffransfärgen och de röda bären lockar både ögat och munnen.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

14 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 2 msk kokt vatten
  • 1 st kyckling, hel
  • 1 st gul lök, delad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 dl ris
  • 50 g smör
  • 3 msk berberisbär

Gör så här

  1. Häll saffran i 2 matskedar kokt vatten och låt stå i minst 1 timma innan användning.
  2. Koka kycklingen i 25 minuter med lök, salt och peppar.
  3. Koka ris enligt förpackningens instruktioner.
  4. Smält 50 gram smör.
  5. Blanda 1 dl färdigkokt ris med saffran, berberisbär och smält smör.
  6. Lägg det färdigkokta riset på ett stort fat.
  7. Dela den kokta kycklingen och lägg på riset.
  8. Dekorera med saffransriset med berberisbären på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept