Salade Olivie

Salade Olivie
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Salade Olivie från det iranska köket. En röra med kyckling, ägg, ärtor och majonnäs.

Det går bra att byta ut kycklingen mot räkor.

5 augusti 2010
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • gul lök
  • 1 kg potatis
  • 0,5 kg saltad gurka
  • 0,5 kg gröna ärtor
  • 8 st ägg
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl citronsaft
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Till dekoration

  • gurka
  • tomater

Gör så här

  1. Koka kycklingen med hackad lök och salt.
  2. Koka potatisen.
  3. Koka äggen.
  4. Låt kycklingen, potatisen och äggen svalna.
  5. Skala potatisen och äggen.
  6. Hacka potatis, ägg, kyckling och saltad gurka i små bitar.
  7. Blanda ingredienserna och lägg till gröna ärtor.
  8. Gör en sås med majonnäs, citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar.
  9. Blanda i såsen med de övriga ingredienserna.
  10. Dekorera gärna med skurna bitar av tomat och gurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept