Mannerströmmingar

Mannerströmmingar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mannerströmmingar

14 ingredienser

Namnet på det här receptet är en rolig ordlek med kocken Leif Mannerströms efternamn. Det är ett bra bevis på att rätten är omtyckt, när den får kockens namn. Den serveras med potatispuré, smält smör och rårörda lingon.

Ingredienser

portioner
  • 16 strömmingsfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Marinad:

  • 0,5 kruka färsk dill
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk orökt kaviar
  • 1 msk ansjovisspad
  • 0,5 förp ansjovisfilé

Till servering:

  • potatispuré
  • smör, smält
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Marinad: Hacka ansjovisfiléerna och finhacka dillen. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner strömmingarna och låt dem marinera svalt minst några timmar.
  2. Panera fisken lätt i ströbröd och krydda med salt och peppar. Stek den knaprig i rikligt med smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera filéerna heta med god smaksatt potatispuré, smält smör och rårörda lingon.