Mannagrynsgröt från Syrien

Mannagrynsgröt från Syrien
Foto: TV4

Detta är en söt mannagrynsgröt som i Syrien brukar serveras som frukost. Semolina är gryn tillverkade av durumvete. Du kan ersätta dem med vanliga mannagryn.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 170 g semolina- eller mannagryn
  • 4 msk smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 3,25 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Till servering:

  • malen kanel
  • 1 dl sötmandlar

Gör så här

  1. Skålla, skala och hacka mandlarna grovt. Fräs semolinagrynen i smör på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Rör om med en trägaffel.
  2. Häll mjölk och vatten i en annan kastrull, tillsätt sockret och hetta upp under omrörning tills sockret smält. Vispa ner den varma vätskan i semolinan. Fortsätt att röra tills blandningen tjocknar.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt stå med lock för att svälla i 15 minuter. Servera gröten i små skålar med lite malen kanel och hackade mandlar ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept