Mangosoppa

Mangosoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mangosoppa

5 ingredienser

Efter en mättande varmrätt är det gott med en läskande mangosoppa. Det är svårt att ange exakt hur mycket florsocker som behövs. Det beror helt enkelt på hur söta och stora mangofrukterna är. Smaka dig fram! En matberedare eller mixer är till god hjälp när frukten ska mixas.

Ingredienser

portioner
  • 5 mango
  • 5 dl mousserande vin
  • 2 limefrukter
  • 2-4 tsk florsocker
  • 250 g djupfrysta hallon eller röda bär

Gör så här

  1. Skär bort skalet från mangon. Skär bort kärnan. Kör till mos i matberedare. Pressa limefrukten och tillsätt limesaft och florsocker. Späd med lite vatten om soppan känns tjock.
  2. Späd med mousserande vin strax före servering. Garnera med några lätt tinade hallon samt en strimla limeskal.