Mango chutneytofu med ris

Mango chutneytofu med ris
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Mango chutneytofu med ris

10 ingredienser

25 m

Vegansk het, mango chutneytofu! Ser inte det här ut som tidernas chicaste, sexigaste och absolut mest eleganta maträtt? Den ser så misstänksamt enkel ut att man tror att den ska smaka frigolit och skumplast. Men där har du fel! Det här är en livsfarligt god rätt som fullständigt exploderar så fort du får in den i munnen. Mango chutney! Boom! Vitlök! Boom! Chili! Boom! Kärlek-vidförsta-tuggan! Boom! /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Vegansk mat för alla tillfällen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fast tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 dl apelsin, saft från
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl ljus sojasås (japansk)
  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Tärna tofun och blanda med maizenan i en skål.
  2. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
  3. Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
  4. Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i två minuter och servera sedan med ris.