Mango chutney

Mango chutney
Foto: TV4

Pröva att laga egen mango chutney. Bäst blir chutneyn av omogen mango och färsk kokosnöt. Perfekt att servera till kött-, grönsaks- och linsrätter. Till vanlig pytt i panna är den enhöjdare! Chutneyn håller flera veckor i kylskåp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g omogen, hård, grön mango
  • 1 dl finriven färsk kokos
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 tsk senapsfrön, helst svarta
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1 msk matolja
  • 4 msk lagerblad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Hacka mangon så fint som möjligt med eller utan skal. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och skär den i mindre bitar. Stöt chili, kokos och hälften av senapskornen i mortel till en slät massa. Häll kryddmassan och yoghurten över mangon och blanda väl.
  2. Värm lite olja i en kastrull tills det sisslar när man släpper ner ett senapsfrö. Tillsätt lagerbladen och resten av senapsfröna. Fräs tills fröna har hoppat färdigt och tystnat. Häll kryddorna över mangoblandningen. Salta efter smak.
  3. Häll den varma chutneyn i varma, väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och kyl sedan. Förvara kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept