Mandeltårta med chokladkräm

Mandeltårta med chokladkräm
Foto: TV4

En variant av mandeltårta, med mer vuxen smak i krämen.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 150 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor

Kräm:

  • 250 g mjukt smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 1 msk snabbkaffe
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk konjak
  • 2 tsk kakaopulver
  • 1 påse mandelflis
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en springform mycket noga. Skålla, skala och mal mandeln fint. Blanda mandel och socker. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem. Bred ut smeten i formen och grädda bottnen klar på falsen strax under mitten ca 20 minuter.
  2. Rör smör och florsocker fluffigt, gärna i matberedare. Arbeta in äggulorna en i sänder, därefter kaffet. Smaksätt med konjak och kakao.
  3. Bred krämen över kakan. Rosta mandelflis i en torr panna. Garnera tårtan med dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept