I samarbete med Kung Markatta

Mandelscones med chiafrön

30 m
8 scones
Kung Markatta Mandelscones med chia
Foto: Kung Markatta

Scones till frukost är helt ljuvligt! Dessa glutenfria scones är bakade på mandelmjöl och chiafrön.


Tips! Observera att det inte direkt blir en deg, utan mer en smet. I ugnen tar smeten ihop och resultatet blir fina scones!

29 augusti 2016
Visa mer
30 m
8 scones

Du behöver

  • 4 dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1,5 dl havredryck/mandeldryck/mjölk
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 msk Kung Markatta chiafrön
  • kung Markatta pumpafrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.
  4. Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
  5. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta