Mandelpotatishalvor med ”gotta”

Mandelpotatishalvor med ”gotta”
Foto: TV4

Mandelpotatishalvor med ”gotta”

Av: Pärra - Sveg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

ca 1 h

Gratinerad mandelpotatis fylld med bacon- och oströra.
Dryckestips: En kall öl, gärna av märket Till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 mandelpotatisar
  • 1 dl crème fraîche, fet
  • 1 dl blandad ost, parmesanost och stureost
  • 1 förp bacon
  • 1 knippe gräslök
  • 1 krm peppar
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela de stora mandelpotatisarna i halvor och ställ i ugnen i ca 50 minuter. Låt potatisarna svalna så att du kan hantera dem. Gröp sedan ur potatishalvorna, var då försiktig så att du inte förstör skalet på potatisen och lägg det du gröpt ur i en bunke.
  3. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek baconet i stekpanna, låt sedan fettet rinna av på ett hushållspapper. Blanda ihop potatisen i bunken med crème fraichen, 0,5 dl av osten, baconet, och hackad gräslök. Salta och peppra. Lägg blandningen i potatisskalen. Strö resten av osten över potatishalvan och blandningen.
  4. Ställ in i ugnen i 15 minuter eller tills de fått fin färg.