Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

ca 30 m + 12 h
20 mandelmusslor
Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt
Foto: TV4
ca 30 m + 12 h
20 mandelmusslor

Du behöver

Mandelmusslor

  • 50 g mandelmjöl
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 110 g smör
  • 70 g strösocker (0,75 dl)
  • 15 g äggula (1 st)

Saffrans- och chokladchantilly

  • 150 g vit choklad
  • 250 g grädde (2,5 dl)
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • hjortronsylt

Gör så här

  1. Mandelmusslor
    Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand till en deg, plasta och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, pensla formarna med smält smör. Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem i formarna ända upp på kanterna.
  3. Grädda formarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma.
  4. Chantilly
    Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och saffran och häll över chokladen.
  5. Vispa tills all choklad har smält och vätskan är jämn och fin. Kyl över natten. Vispa upp till en krämig och fin konsistens före servering. Servera i mandelmusslor med hjortronsylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept