Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

koket.se
Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

9 ingredienser

ca 30 m + 12 h

De jättefina mandelmusslorna med choklad- och saffranschantilly och hjortron är lika goda som de ser ut.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner mandelmusslor

Mandelmusslor

  • 50 g mandelmjöl
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 110 g smör
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 15 g äggula [1 st]

Saffrans- och chokladchantilly

  • 150 g vit bakchoklad
  • 250 g grädde [2,5 dl]
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • hjortronsylt

Gör så här

Mandelmusslor

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand till en deg, plasta och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, pensla formarna med smält smör. Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem i formarna ända upp på kanterna.
  3. Grädda formarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och stjälp försiktigt upp
  4. kakorna ur formarna medan de är varma.

Chantilly

  1. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och saffran och häll över chokladen.
  2. Vispa tills all choklad har smält och vätskan är jämn och fin. Kyl över natten. Vispa upp till en krämig och fin konsistens före servering. Servera i mandelmusslor med hjortronsylt.