Klassiska mandelmusslor

Mandelmusslor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassiska mandelmusslor

5 ingredienser

Servera dem som de är eller fyll dem med grädde och sylt eller färska bär. Serverar dem gärna upp och ner på kakfatet om de inte är fyllda. De ser finare ut så.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g sötmandel
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 210 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • smör, smält till formarna

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg smöret där tillsammans med mandeln och sockret. Arbeta med fingertopparna ihop till en deg. Lägg degen att vila svalt i cirka 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°. Pensla formarna med smält smör. Rulla ut degen i längder och dela den i cirka 45 bitar och tryck ut dem i formarna. Grädda i cirka 8-10 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna medan de ännu är varma.