Smält smöret och grovhacka nötterna och chokladen. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker i en bunke. Vispa ner ägget. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en deg
Blanda ner hackad choklad och hackade nötter i smeten. Plasta in degen och låt den vila i ca 20 min.
Mandelsmet
Mal eller mixa söt- och bittermandlarna. Rör smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln, rör ner det i äggblandningen.
Gräddning
Ta cookiedegen och gör så många runda bollar som du har muffinsformar, 12 stycken till en muffinsplåt är bra. De ska väga ca 10-15 g styck. Det blir deg över så du kan grädda fler kakor av den senare.
Platta ut varje cookie lite och lägg i botten på muffinsformen som gärna kan stå i en muffinsplåt. Förgrädda cookiekakaorna i formarna ca 10 min.
Häll i mandelsmet i varje form men inte riktigt ända upp. Grädda ca 15 min, tills mandelkakan känns torr. Låt kallna.
Italiensk maräng
Koka strösocker och vatten till 121 grader. Vid 110 grader börja vispa äggvitorna till ett fast skum. Vid 121 grader häll ner sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa ca 10 min tills marängen svalnat.
Servering
Skär ut ett lock ur varje muffins och lägg rikligt med körsbärssylt i hålet och lägg på locket igen.
Spritsa nu med en rund tyll en maffig pyramid med italiensk maräng på varje muffins. Bränn marängen till fin färg med brännare. Sätt ett körsbär högst upp. Strö silverstjärnor över.