Mandelkotletter med kinakål

Mandelkotletter med kinakål
Foto: TV4

Detta brukar alltid vara lika populärt! Knapriga stekta nötter och sötsyrlig salladskål är både gott och annorlunda. Bra vardagsmat som alla i familjen uppskattar. Var noga med att steka köttet på svag värme, så inte nötterna hinner bränna innan köttet är genomstekt vid benet. Servera med ris eller kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st fläskkotletter
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 påsar mandelflis
  • 1 dl buljong
  • saft av 1 apelsin
  • 1 stånd salladskål, strimlad
  • 2 tsk soja
  • strimlat apelsinskal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda kotletterna, vänd dem i uppvispat ägg och sen i mandelflis.
  2. Stek dem sakta klara i teflonpanna på medelvärme.
  3. Vispa ur pannan med buljong och fruktsaft, sila och spar.
  4. Fräs salladen med lite matfett i pannan. Vänd ned apelsinstrimmorna, smaka av med soja. Slå stekskyn över och lägg salladen runt kotletterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept