Mandelhjärtan

Mandelhjärtan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mandelhjärtan

11 ingredienser

En utmaning för den bakintresserade. Utan mjöl i degen blir degen lite svårkavlad.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,25 tsk hel nejlika
  • 1 förp apelsinskal, hackade
  • ca 250 g oskalad mandel, finmalen
  • vetemjöl, till utbakning

Glasyr:

  • 100 g blockchoklad
  • 25 g kokosolja
  • sötmandel, hackad
  • Ugn: 130-150°

Gör så här

  1. Vispa äggvita och socker mycket pösigt.
  2. Tillsätt kryddor och apelsinskal. Rör ned mandel till en lagom fast deg. Lägg den i kyl över natten.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Kavla den cirka 5 mm tjock och ta ut hjärtan. Lägg dem på plåt med bakpapper och ställ den kallt 1 timme.
  4. Grädda kakorna cirka 15 minuter och lossa dem försiktigt.
  5. Smält choklad och kokosfett på svag värme och pensla glasyr på kakorna. Strö på mandel.