Mandelhjärtan

Mandelhjärtan
Foto: TV4
Jul

En utmaning för den bakintresserade. Utan mjöl i degen blir degen lite svårkavlad.

9 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,25 tsk nejlikor
  • 1 påse hackade apelsinskal
  • ca 250 g oskalad mandel, finmalen
  • vetemjöl till utbakning
  • Glasyr:
  • 100 g blockchoklad
  • 25 g kokosfett
  • hackad mandel
  • Ugn: 130-150°

Gör så här

  1. Vispa äggvita och socker mycket pösigt.
  2. Tillsätt kryddor och apelsinskal. Rör ned mandel till en lagom fast deg. Lägg den i kyl över natten.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Kavla den cirka 5 mm tjock och ta ut hjärtan. Lägg dem på plåt med bakpapper och ställ den kallt 1 timme.
  4. Grädda kakorna cirka 15 minuter och lossa dem försiktigt.
  5. Smält choklad och kokosfett på svag värme och pensla glasyr på kakorna. Strö på mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept