Mandelgifflar

Mandelgifflar
Foto: TV4

Underbara gifflar där även lite syltat apelsinskal kan passa i fyllningen tillsammans med mandelmassan.

26 januari 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ca 5 g jäst
  • 0,5 dl kaffegrädde
  • 1 msk strösocker
  • ca 150 g mandelmassa
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Rör ut jästen med ljummen grädde och arbeta in detta i degen tillsammans med sockret. Låt degen vila en stund.
  2. Värm ugnen till 220°. Dela degen på mitten och kavla varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Sporra varje del i åtta tårtbitar. Klicka mandelmassa vid bredsidan och rulla ihop gifflarna.
  3. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept